Oprescu susţine trecerea pieţelor de gros la Agrostar prin hotărâre de guvern

Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că AGROSTAR ar trebui să aibă rezervată, în pieţe, o capacitate de 30% de prezentare a mărfurilor, că pieţele de gros ar trebui să treacă "în păstorirea" federaţiei şi că doreşte să sprijine menţinerea magazinelor mici de cartier în faţa dezvoltării mall-urilor.

14 afișări
Imaginea articolului Oprescu susţine trecerea pieţelor de gros la Agrostar prin hotărâre de guvern

Oprescu susţine trecerea pieţelor de gros la Agrostar prin hotărâre de guvern

Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Agrostar. El a spus că ar trebui ca în pieţe "Agrostar-ul să aibă rezervată, nu reţinută, o capacitate de 30% de prezentare a mărfurilor".

El a spus că produsele vândute în pieţe sunt scumpe din cauza faptului că micii producători din jurul Bucureştiului îşi vând marfa unor intermediari, la intrarea în oraş, iar aceştia impun preţurile.

Oprescu s-a referit şi la faptul că în jurul pieţelor se vinde marfă pe trotuar, fapt care, în opinia sa, umileşte cetăţeanul, care trebuie să se aplece.

"Nu mă mai refer şi la igienă", a spus Oprescu.

Candidatul independent a spus că susţine ideea ca "pieţele de gros, prin hotărâre de guvern, să treacă în păstorirea a ceea ce înseamnă Agrostar".

"Nu poţi să discuţi despre mercuriale, ca în vremurile de tristă amintire, dar putem discuta despre bunul simţ al producătorului, care să meargă pe unele costuri, pe care să le depăşească, pentru a avea profit, dar nu absurd, ci ca oamenii să poată trăi", a spus Oprescu.

El a spus că susţine şi ideea pieţelor mobile, care să se ţină sâmbăta şi duminica, sau a celor specifice, cum ar fi cele de fructe sau de peşte.

Oprescu a menţionat ca magazinele de cartier au început să dispară odată cu apariţia mall-urilor, "ceea ce nu este o idee foarte bună".

"Cred cu tărie în dezvoltarea magazinelor mici de cartier şi doresc să sprijin menţinerea lor", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici