Opt din zece români cu acces la internet utilizează serviciile Yahoo!

Opt din zece români care au acces la internet utilizează serviciile Yahoo!, potrivit estimărilor companiei, care plasează România alături de opt state cu potenţial puternic de creştere, dar care în prezent nu au un impact semnificativ asupra afacerilor grupului american.

16 afișări
Imaginea articolului Opt din zece români cu acces la internet utilizează serviciile Yahoo!

Opt din zece români cu acces la internet utilizează serviciile Yahoo!

Penetrarea companiei de servicii online pe piaţa românească este peste media de 60% estimată la nivelul statelor considerate de Yahoo! pieţe emergente care au un rol "foarte redus sau nesemnificativ" în rezultatele grupului la nivel global, respectiv India, Vietnam, Filipine, Malaezia, Argentina, Brazilia, Mexic, Egipt şi România.

Rata anuală compusă de creştere, care măsoară rata anuală de recuperare a unei investiţii, este evaluată de Yahoo!, pentru aceste ţări, la 30%. În prezent, potenţialul de creştere al afacerilor companiei în acest grup de pieţe depăşeşte un miliard de dolari.

Datele sunt incluse într-un raport prezentat marţi investitorilor, în care conducerea Yahoo! expune planurile şi strategiile companiei pentru următorii trei ani şi îşi reiterează opoziţia faţă de oferta de preluare venită din partea Microsoft.

La finele lunii ianuarie, Microsoft a înaintat o ofertă de preluare de 42 de miliarde de dolari, refuzată de conducerea Yahoo!, care a explicat în mai multe rânduri că suma oferită de compania rivală subevaluează puternic brandul, investiţiile şi perspectivele de dezvoltare ale Yahoo!.

Cea mai mare parte din piaţa serviciilor online la nivel global este controlată de Yahoo!, Microsoft (divizia Microsoft Networks - MSN) şi Google.

La nivelul lunii ianuarie, cei mai multi vizitatori unici, respectiv 425 de milioane, erau înregistraţi pe pagina de start a Google, urmată de cea a Yahoo!, cu 305 milioane şi MSN - 230 de milioane, potrivit companiei de statistică comScore Media Matrix.

Pe segmentul serviciilor de poştă electronică (e-mail), Yahoo! este lider, cu 262 de milioane de vizitatori unici, compania fiind urmată îndeaproape de MSN, cu 259 de milioane, şi Google, cu 90 de milioane. Google a lansat serviciul de e-mail în anul 2004, mult mai târziu decât cei doi rivali.

Rata de penetrare a Yahoo! pe piaţa serviciilor online de informaţii generale, sport şi de business este mult mai mare decât cea a principalilor competitori. Astfel, paginile de ştiri ale Yahoo! au înregistrat în luna ianuarie 139 de milioane de vizitatori unici, în timp ce Google şi MSN aveau 50, respectiv 55 milioane de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici