Orarul de vară Tarom: Ce modificări face compania aeriană

Tarom va lansa, în orarul de vară, noi rute cu plecare din Iaşi, va opera din nou destinaţiile Nisa şi Dubrovnik, va creşte frecvenţa zborurilor din Bucureşti către Amsterdam şi Frankfurt şi va anula cursa spre Lyon, a anunţat marţi operatorul aerian.

346 afișări
Imaginea articolului Orarul de vară Tarom: Ce modificări face compania aeriană

Orarul de vară Tarom: Ce modificări face compania aeriană (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Orarul de vară 2013 este valabil în perioada 31 martie - 26 octombrie 2013.

"TAROM a început un susţinut proces de adaptare a produsului său la necesităţile segmentelor de trafic regionale. Deschiderea unui centru operaţional TAROM pe Iaşi vine ca răspuns la cererea de piaţă din această zonă a României, oferind noi oportunităţi de conectare cu oraşe importante ale Europei", a declarat, într-un comunicat, Sorin Georgescu, director de proiect în cadrul companiei.

Astfel, în perioada menţionată compania introduce zboruri din Iaşi spre Londra, Torino, Bologna şi Roma.

Zborul Iaşi-Londra va fi efectuat în zilele de marţi şi sâmbată, iar cel de întoarcere miercuri şi duminică.

Pe rutele Iaşi - Torino - Iaşi şi Iaşi - Bologna - Iaşi zborurile sunt programate pentru marţi, joi şi sâmbătă, iar cele spre Roma luni, miercuri, vineri şi duminică.

În orarul de vară 2013, TAROM va opera din nou câte două frecvenţe săptămânale din Bucureşti către Nisa şi Dubrovnik şi retur. Cursele vor fi operate săptamănal în zilele de joi şi duminică.

De asemenea, compania va introduce patru frecvenţe săptamânale în plus din/către Amsterdam şi două frecvenţe suplimentare din/către Frankfurt, iar cursele din şi către Amman şi Beirut se vor face opera, în sezonul de vară, fără escală.

Tarom a anunţat şi modificarea orarului pentru cursele pe destinaţia Dubai, zborurile urmând a fi efectuate în cursul zilei, precum şi anularea cursei Bucureşti - Lyon - Bucureşti.

Compania a avut anul trecut 2,19 milioane de pasageri, nivel similar cu cel din 2011, iar capacitatea de transport pe cursele regulate s-a redus cu 5%.

Tarom a transportat anul trecut 2,03 milioane de pasageri pe toate cursele regulate, interne şi externe, restul provenind din curse charter şi pasageri code-share.

Gradul de încărcare a curselor Tarom a crescut la 66%, faţă de 61% în 2011.

Compania a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Tarom nu a mai obţinut profit din anul 2007, iar pierderile înregistrate în intervalul 2008-2011 totalizează 830 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici