OUG de triplare a taxei auto ar putea fi suspendată

Ministrul Mediului va propune Executivului să suspende aplicarea OUG din decembrie privind taxa auto, intenţionând ca într-un termen rezonabil să elaboreze o lege care să reglementeze taxarea, până la definitivarea acesteia maşinile urmând să fie taxate la valorile valabile înainte de triplare.

14 afișări
Imaginea articolului OUG de triplare a taxei auto ar putea fi suspendată

OUG de triplare a taxei auto ar putea fi suspendată

"Voi propune Guvernului suspendarea aplicării ordonanţei din decembrie şi în acelaşi timp demararea procedurilor de elaborare a unei legi care să treacă prin Parlament şi care să ţină cont de normele europene de taxare, şi care să respecte principiul european «poluatorul plăteşte»", a declarat, joi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Întrebat cum vor fi taxate importurile de maşini în perioada în care ordonanţa din decembrie privind triplarea taxei auto va fi suspendată şi până la apariţia noii legi, Nemirschi a răspuns că va opera varianta stabilită de Guvern în iulie 2008.

Ministrul Mediului a mai declarat, în briefing-ul de presă de joi, că va prezenta, în şedinţa de Guvern de vineri, un memorandum conţinând variantele posibile de reglementare în privinţa taxei auto, variante rezultate în urma discuţiilor avute în cadrul comisiei interministeriale.

"Voi merge în Guvern cu aceste variante şi îmi voi susţine şi propriul punct de vedere asupra unuia dintre ele. Vă rog să nu îmi cereţi să vă spun care este acesta. Deciziile de acest gen se iau şi se comunică în Guvern", a afirmat Nemirschi, refuzând să dea orice detalii despre numărul sau conţinutul variantelor de lucru.

Nemirschi a mai anunţat că a avut deja discuţii cu reprezentanţii producătorilor autohtoni de maşini - Dacia şi Ford - şi cu cei ai Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Nemirschi a mai spus că pe lângă discuţiile cu reprezentanţii celor trei entităţi a avut şi mai multe întâlniri de lucru în cadrul Comitetului Interministerial desemnat pentru a gestiona problema taxei auto, format din reprezentanţi ai ministerelor Mediului, Finanţelor, Economiei, Transporturilor şi cei Departamentului pentru Afaceri Europene.

Citeşte şi

CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

Taxa auto ar putea fi redusă la înmatriculare şi plătită anual

Sute de şoferi protestează faţă de triplarea taxei auto (Video)

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici