Parlamentul a aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013. Ponta: Nu e un buget perfect, dar e cel mai bun pe care îl putem avea

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă".

1316 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013. Ponta: Nu e un buget perfect, dar e cel mai bun pe care îl putem avea

Parlamentul a aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013. Ponta: Nu e un buget perfect, dar e cel mai bun pe care îl putem avea (Imagine: Shutterstock)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în plen, după votul la proiectele de buget de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, că nu este un buget perfect, dar e cel mai bun pe care ţara poate să-l aibă astăzi.

Vă mulţumesc în numele Guvernului pentru întreaga activitate, pentru toate dezbaterile. Nu este un buget prefect, dar este cel mai bun buget pe care putem să-l avem astăzi", a precizat Ponta.

El a adăugat că speră ca în anul viitor România să aibă un buget mai bun.

Ulterior, Victor Ponta s-a declarat mulţumit de adoptarea bugetului de stat în Parlament, el menţionând că acest buget trebuie să fie cheltuit cu "grijă" şi să se facă economii în anumite zone care permit acest lucru. 

"E bine că avem buget. E bine că avem un buget votat şi acum trebuie să avem grijă să cheltuim banii cât mai bine, să mai facem economii, pentru că sunt zone de unde putem face economii, chiar şi din actualul buget şi la prima rectificare, care nu poate să aibă loc înainte de luna iulie, să reparăm acolo unde sunt lucruri de reparat", a spus prim-ministrul.

El a arătat că le-a mulţumit parlamentarilor pentru votul dat "pentru că, până la urmă, dincolo de votul pentru învestitură, cel mai important vot este cel pentru buget".

"Am spus un lucru pe care cred că îl ştim cu toţi - nu e un buget perfect, nu se întâmplă toate lucrurile pe care ni le doream cu toţi, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl facem astăzi. Aceasta înseamnă că lucrurile pe care am putut să le îndreptăm, le-am îndreptat în timpul dezbaterilor parlamentare", a adăugat Victor Ponta.

El a menţionat că "e normal, până la un punct şi un pic de scenă pentru opoziţie".

"Opoziţia, am văzut încă o dată că este reprezentată de PPDD şi de UDMR. Asta e, nu pot eu să dau sfaturi altora, dar constat. Ca orice prim-ministru trebuie să ştiu cu cine mă lupt", a mai afirmat premierul Victo Ponta.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi "pentru" şi 109 voturi "împotrivă".La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posture finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Amendamentul însuşit de plen a fost propus de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, precum şi de deputaţii PP-DD Liliana Mincă, Daniel Catalin Fenechiu şi Radu Popa şi de grupurile parlamentare ale PP-DD.

Comisiile de specialitate au explicat acceptarea acestei modificări "pentru o informaţie juridică completă şi punerea de acord cu normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative".

Celelalte 37 de amendamente la proiect au fost respinse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici