Participarea IMM-urilor la târguri externe în 2017-2020 va fi sprijinită cu 71 de milioane de lei

Programul de susţinere a internaţionalizării afacerilor IMM-urilor şi Programul de Promovare a Exportului, lansate marţi, la Bucureşti, prevăd alocarea a 71 de milioane de lei în perioada 2017-2020 pentru finanţarea participării firmelor româneşti la târguri şi expoziţii internaţionale.

385 afişări
Imaginea articolului Participarea IMM-urilor la târguri externe în 2017-2020 va fi sprijinită cu 71 de milioane de lei

Programul de susţinere a internaţionalizării afacerilor IMM-urilor este transpus în legislaţie prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 8/2017, transformată în Legea 83/2017 şi recent aprobata HG cu normele de aplicare.

Pentru perioada 2017-2020, accesul pe piaţa externă a IMM-urilor va fi susţinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane de lei, din care 5 milioane de lei pentru perioada rămasă din acest an. Alocaţia financiară nerambursabilă va fi în cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, cu o cotă de contribuţie a beneficiarului de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, prevăd documentele adoptate.

Prin programul de susţinere a internaţionalizării afacerilor vor fi sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat: participarea individuală la târguri şi expoziţii internaţionale, dar şi la misiuni economice organizate în străinătate; crearea identităţii vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site/a unei aplicaţii pentru mobil; participarea angajaţilor la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe; realizarea de analize şi studii de piaţă etc.

„Toate programele destinate IMM sunt gândite ca un mecanism de susţinere a unui ecosistem favorabil dezvoltării startup-urilor, însă pentru a rezista pe piaţă şi a se dezvolta, orice start-up trebuie să aibă o viziune globală. Nu ne mai putem raporta doar la pieţele locale sau regionale”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, în deschiderea conferinţei de prezentare a programelor. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Programul va fi publicat marţi, 25 iulie, în Monitorul Oficial, iar înregistrarea aplicaţiilor firmelor interesate va începe la data de 31 iulie 2017, ora 10.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici