Patriciu înfiinţează încă o firmă petrolieră

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, va înfiinţa, în luna august, încă o companie cu activităţi în sectorul petrolier, şi va cumpăra de la Rompetrol firma de transport aerian Eurojet şi instituţia financiară nebancară IFN FinGroup Credit, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din grupul petrolier.

28 afișări
Imaginea articolului Patriciu înfiinţează încă o firmă petrolieră

Patriciu înfiinţează încă o firmă petrolieră (Imagine: Mediafax Foto)

"În noua firmă vor figura şi manageri din Rompetrol", au spus sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, Patriciu a afirmat că în acest moment nu există o decizie concretă în acest sens, iar Consiliul de Administraţie al Rompetrol are în vedere externalizarea unor activităţi auxiliare.

"Rompetrol Holding deţine 25% din Grupul Rompetrol şi face şi investiţii în alte domenii: energie alternativă, media, IT şi real estate. În acest proces investiţional este absolut normal să fie create vehicolele corporatiste necesare. Există discuţii la nivelul Consiliului de Administraţie privind externalizarea unor activităţi auxiliare ale Grupului. Nu există nicio decizie concretă în acest sens", a afirmat Patriciu.

 

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a cumpărat anul trecut 75% din grupul Rompetrol şi poate opta, până în luna august, pentru cumpărarea celorlalte acţiuni, reprezentând 25% din acţiunile grupului.

Grupul Rompetrol, înregistrat în Olanda, cuprinde 40 de companii. Printre activităţile de bază se regăsesc rafinare, explorare, distribuţie, servicii industriale, logistică, marketing, dar şi servicii de turism şi transport aerian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici