Pedeapsa primită în Elveţia de o femeie care a furat un milion de euro

  • Angajata în vârstă de 54 de ani a conceput o schemă prin care şi-a băgat în buzunar o parte din banii biletelor vândute de muzeu.
  • A cheltuit suma pe călătorii, maşini şi haine.
  • În instanţă, nu a prezentat nicio remuşcare.
3492 afișări
Imaginea articolului Pedeapsa primită în Elveţia de o femeie care a furat un milion de euro

Pedeapsa primită în Elveţia de o femeie care a furat un milion de euro

Managerul financiar al unei importante galerii de artă elveţiană, Fundaţia Beyeler din Riehen, a furat din conturile muzeului la care lucra o sumă totală de 986.126 de franci, echivalentul a puţin peste un milion de euro.

Este o sumă pe care va trebui să o restituie integral, pe lângă o amendă de 3.150 de franci, după ce a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare pentru delapidare şi spălare de bani.

Rămâne de văzut dacă Fundaţia reuşeşte să recupereze ceva, pentru că, între timp, persoana a cheltuit mare parte din „pradă” pe călătorii de lux, haine de firmă şi maşini sport.

Ani la rând, invocând defecţiuni ale sistemului informatic, păstra banii rezultaţi de pe urma vânării biletelor. Practic, a simulat o vânzare dublă a biletului de intrare (care costă 26 de euro).

În faţa celor trei judecători, a declarat: „Am muncit din greu pentru toţi banii aceia”, fără a putea să demonstreze cum i-a câştigat (refuzul de a oferi explicaţii este considerat o probă incriminatoare, conform legislaţiei elveţiene). Juriul a scris în hotărâre că femeia „cel mai probabil, ar fi continuat, dacă nu ar fi fost descoperită”.

Pentru a scuti clienta de acuzaţia de spălare de bani, avocatul său a citat o definiţie a acelei infracţiuni luată dintr-un manual al Agenţiei Vamale a SUA. La care judecătorul i-a arătat Codul Penal aflat în vigoare în Elveţia. Rezultatul: femeia a fost găsită vinovată de toate capetele de judecată şi condamnată la o pedeapsă mai mare decât cea cerută de procuror.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici