Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%

Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite, conform unui act normativ pregătit de Guvern, au declarat surse oficiale.

3541 afișări
Imaginea articolului Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%

Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%

Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, cele între 2000 şi 7.000 de lei vor avea un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul va fi 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul va fi de 50%.

Impozitul va fi aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii, au precizat sursele citate.

”Este un act de dreptate socială, cei cu pensii mici nu vor fi afectaţi”, a spus miercuri la Guvern ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Măsura ar urmă să afecteze aproximativ 4.000 de persoane care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici