Pentagonul încredinţează Microsoft contractul “Jedi”: Reacţia Amazon, compania considerată favorită, după ce a pierdut contractul de 10 miliarde de dolari

Pentagonul a acordat Microsoft un contract de 10 miliarde de dolari companiei Microsoft, în urma unui proces de licitaţie în care compania Amazon a fost considerată favorită, relatează BBC.

282 afișări
Imaginea articolului Pentagonul încredinţează Microsoft contractul “Jedi”: Reacţia Amazon, compania considerată favorită, după ce a pierdut contractul de 10 miliarde de dolari

Pentagonul încredinţează Microsoft contractul “Jedi”, de 10 miliarde de dolari

Contractul de 10 ani pentru “Joint Enterprise Defense Infrastructure” sau “Jedi”, are ca scop tehnologizarea departamentului de apărare al SUA.

Oferta Amazon a atras critici din partea companiilor rivale şi a preşedintelui american Donald Trump. Compania a declarat, vineri, că a fost „surprinsă” de decizie.

O „evaluare detaliată asupra ofertelor comparative ar duce în mod cert la o concluzie diferită”, a susţinut Amazon.

Pentagonul a spus, însă, că toate ofertele „au fost tratate în mod echitabil”. Departamentul de Apărare a SUA vrea să înlocuiască vechile sale reţelele de computere cu un singur sistem cloud.

Conform contractului, Microsoft va furniza analize bazate pe inteligenţă artificială şi va înregistra secrete militare clasificate, printre alte servicii.

În acest demers, compania Amazon fusese considerat favorită în ceea ce priveşte contractul, până când preşedintele Trump a început să se întrebe dacă procesul a fost corect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici