Personalul Ministerului Economiei ar putea fi redus cu 10-15% până la sfârşitul anului

Personalul angajat al Ministerului Economiei ar putea fi diminuat cu 10-15% până la sfârşitul anului, iar numărul secretarilor de stat ar putea fi redus de la cinci la trei posturi, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

21 afișări
Imaginea articolului Personalul Ministerului Economiei ar putea fi redus cu 10-15% până la sfârşitul anului

Ministrul Economiei Adriean Videanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Până la sfârşitul anului ar putea pleca 10-15% din angajaţii ministerului, iar numărul secretarilor de stat ar trebui să fie de trei", au afirmat sursele.

Surse oficiale au declarat, joia trecută, că Guvernul a decis că numărul secretarilor de stat din ministere va fi redus la cel mult două posturi, singurele exceptate fiind ministerele "mari", precum cel de Interne şi cel de Externe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, afirma în aceeaşi zi că nu va avea "niciun fel de rezervă" să diminueze numărul de angajaţi cu 25% şi va reduce numărul secretarilor de stat, fără să precizeze câte persoane vor fi păstrate în funcţii.

Totodată, Guvernul intenţionează să se reunească duminică într-o nouă şedinţă, în care să discute despre restructurarea instituţiilor publice şi reducerea cu 25% a numărului de angajaţi în fiecare minister.

Videanu a declarat, în luna aprilie, că instituţia a fost restructurată "înainte de termen", astfel că din 896 de salariaţi la instalarea sa în funcţia de ministru, în decembrie 2008, au rămas 700 de angajaţi.

Potrivit organigramei Ministerului Economiei, instituţia are un număr maxim de 875 de salariaţi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Pe de altă parte, la cabinetul ministrului Economiei figurează 13 posturi, iar alte 20 de persoane sunt angajate la cabinetele celor cinci secretari de stat.

Astfel, numărul total al celor care lucrează în Ministerului Economiei se ridică la 908 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici