Peste 6,3 milioane de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti în primele 9 luni, în creştere cu 7,7%

Traficul aerian pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, la 6,31 milioane pasageri, a anunţat administratorul aerogărilor, CNAB, care estimează că la nivelul întregului an va fi înregistrat un trafic în urcare de la 7,6 milioane pasageri la 8 milioane pasageri.

73 afișări
Imaginea articolului Peste 6,3 milioane de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti în primele 9 luni, în creştere cu 7,7%

Peste 6,3 milioane de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti în primele 9 luni, în creştere cu 7,7% (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În luna septembrie, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat un trafic aerian de 829.396 de pasageri, cu aproape 9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul de mişcări de aeronave a crescut cu peste 9% comparativ cu septembrie 2013, ajungând la 9.529 aterizări şi decolări.

La nivelul primelor nouă luni au fost înregistrate 77.190 mişcări de aeronave, în creştere cu 5,7%.

"Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european", se arată într-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Bucureştiului - Otopeni şi Băneasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici