Peste 600 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea căilor ferate din România

CFR SA şi Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu au semnat acorduri de finanţare în de 672 milioane de euro pentru proiecte de modernizare a tronsonului Bucureşti Nord - Giurgiu Nord Frontieră, Portul Constanţa şi pentru electrificarea căii în punctul de frontieră Vicşani.

346 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea căilor ferate din România

Peste 600 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea căilor ferate din România

Potrivit CFR SA, cele trei proiecte cu finanţare din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare, sector Transporturi, aprobate de Comisia Europeană 🇪🇺, au un rol esenţial în dezvoltarea reţelei de căi ferate din sudul şi nordul ţării, la graniţa cu Ucraina, şi vor contribui în mod direct la creşterea capacităţii de exploatare şi de conectivitate a infrastructurii feroviare pentru ambele categorii de transport, de călători şi de mărfuri.

Astfel, 125 de milioane de euro este valoarea totală eligibilă pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa (etapa a II-a). Proiectul prevede modernizarea liniei Valu lui Traian-Palas şi dublarea liniei de acces între Ecluză Agigea, Ferri Boat (etapa a II-a).

498 de milioane de euro este valoarea totală eligibilă pentru modernizarea liniei Bucureşti Nord- Giurgiu Frontieră, etapa a II-a, care presupune reabilitarea liniei Progresu-Jilava-Vidra, reabilitarea liniei Comana-Giurgiu Nord-Frontieră, electrificarea întregului tronson Bucureşti Progresu-Jilava-Vidra-Comana-Giurgiu Nord-Girugiu Frontieră, dublarea liniei între Daia şi Frăţeşti.

48 de milioane de euro este valoarea totală eligibilă pentru îmbunătăţirea trecerii feroviare a frontierei la VICŞANI. Proiectul prevede electrificarea liniei Dărmăneşti-Vicşani, inclusiv lucrări conexe, modernizarea Podului peste râul Suceava, în staţia Dorneşti, pe linia spre Putna.

Perioada de implementare a celor 3 proiecte este cuprinsă între 34 de luni şi 56 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici