Petrom a obţinut o linie de finanţare de 500 milioane euro de la OMV

Petrom a obţinut o linie de finanţare de tip revolving, de până la 500 milioane de euro, de la acţionarul majoritar, grupul austriac OMV, se arată într-un comunicat al companiei petroliere din România remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

57 afișări
Imaginea articolului Petrom a obţinut o linie de finanţare de 500 milioane euro de la OMV

Petrom a obţinut o linie de finanţare de 500 milioane euro de la OMV (Imagine: Mediafax Foto)

Linia de finanţare va fi utilizată pentru acoperirea nevoilor financiare ale Petrom, iar termenii de finanţare reflectă condiţiile de piaţă ale companiei.

"Această linie de finanţare este parte a unui program de finanţare mai amplu agreat în luna iunie a anului trecut, necesar pentru a susţine restructurarea şi modernizarea companiei. Obiectivele noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea companiei sunt extrem de ambiţioase, iar investiţiile pe măsură. Avem avantajul de a fi parte a unui grup energetic lider în Europa Centrală, concretizat într-un parteneriat strategic cu OMV", a declarat, în comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Documentaţia pentru linia de finanţare a fost finalizată în luna ianuarie a acestui an.

În ultimii trei ani şi nouă luni Petrom a investit 3,56 miliarde de euro în modernizarea companiei. Cele mai importante obiective pe termen mediu includ stabilizarea producţiei de ţiţei şi gaze în România, modernizarea Petrobrazi şi construcţia unei centrale pe gaze cu o capacitate de circa 860 MW.

De asemenea, compania evaluează posibilitatea diversificării surselor energetice şi dezvoltarea de capacităţi proprii de înmagazinare a gazelor.

Petrom este cea mai mare companie românească listată la BVB, cu o capitalizare de 10,13 miliarde lei.

Compania petrolieră este controlată în proporţie de 50,1% de grupul austriac OMV, care a preluat compania de la stat în 2004. În structura acţionariatului se mai regăsesc Ministerul Economiei, cu 20,63%, Fondul Proprietatea, cu 20,11% din titluri, în timp ce 8,24% din acţiuni sunt listate la Bursă.

În şedinţa bursieră de marţi, cotaţia acţiunilor Petrom a urmat traiectoria pieţei şi a scăzut sever, cu 5,8%, ultima operaţiune fiind efectuată la 0,179 lei.

Profitul net al Petrom a crescut după primele nouă luni ale anului trecut cu 48%, la 2,29 miliarde lei, iar veniturile s-au majorat cu 62%, la 15,08 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici