Peugeot-Citroen mizează pe China pentru reducerea dependenţei de Europa

PSA Peugeot-Citroen anticipează că China va deveni cea mai mare piaţă a sa până în 2015, înaintea celei din Franţa, prin creşterea centrelor de vânzări şi extinderea în oraşe de dimensiuni mai mici.

105 afișări
Imaginea articolului Peugeot-Citroen mizează pe China pentru reducerea dependenţei de Europa

Peugeot-Citroen mizează pe China pentru reducerea dependenţei de Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru acest an, PSA prognozează majorarea cu 22% a vânzărilor pe piaţa chineză, la 540.000 de vehicule, excluzând gama de lux DS, a declarat directorul diviziei asiatice a grupului, Gregoire Olivier, transmite Bloomberg.

Grupul va introduce în acest an în China modelul modernizat Citroen C-Elysee şi sedanul Peugeot 301 şi pregăteşte un centru de vânzare pentru gama DS în Shanghai.

"Anticipăm un nou an bun. Aplicăm un plan activ de dezvoltare şi înregistrăm o creştere rapidă", a spus Olivier.

Creşterea vânzărilor în China va ajuta PSA să reducă dependenţa de Europa, unde piaţa va scădea potrivit estimărilor pentru al şaselea an consecutiv.

În prezent, trei din cinci vânzări de vehicule realizate de PSA au loc în Europa.

În China, PSA va trebui să atragă clienţi de la General Motors şi Volkswagen, care sunt lideri în rândul producătorilor auto străini prezenţi pe această piaţă.

Directorul general al grupului, Philippe Varin, a declarat în această lună că PSA va îmbunătăţi modelele Peugeot pentru a le diferenţia mai mult de modelele Citroen, obiectivul fiind creşterea numărului de vehicule premium.

PSA a înregistrat anul trecut pierderi de 5,01 miliarde de euro şi un declin al vânzărilor de 13%.

Vânzările totale de automobile în Europa au scăzut anul trecut cu 8%, la 12,5 milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici