Peugeot reduce masiv producţia

Peugeot, al doilea mare producător de autovehicule din Europa, va reduce masiv producţia, ca răspuns la scăderea estimată a vânzărilor în Europa de Vest, de 17% în trimestrul al patrulea.

16 afișări
Imaginea articolului Peugeot reduce masiv producţia

Peugeot reduce masiv producţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am reacţionat foarte rapid la colapsul pieţei cu măsuri excepţionale pentru reducerea producţiei. (...) Reduceri masive de producţie vor fi efectuate în trimestrul al patrulea şi este esenţial să avem o poziţie solidă la începerea noului an", a declarat preşedintele Peugeot, Christian Streiff, citat de publicaţia Financial Times.

Peugeot a avut în perioada ianuarie - septembrie venituri de 44,6 miliarde de euro, în scădere uşoară comparativ cu nivelul de 44,8 miliarde euro din perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al companiei.

Vânzările Peugeot au crescut cu 0,5%, la 2.560.903 unităţi în primele nouă luni, însă au coborât cu 8,6%, la 716.224 unităţi, în trimestrul al treilea, când veniturile s-au diminuat cu 5,2%, la 13,3 miliarde de euro, de la 14 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2007.

"Soliditatea resurselor financiare reprezintă un factor de stabilitate important în actuala criză financiară. De aceea ne concentrăm pe managementul fondurilor, care pentru noi sunt o prioritate. Totodată, modelele lansate recent (...) şi faptul că suntem lideri în materie de maşini uşoare sau cu consum eficient sunt factori de sprijin pe această piaţă foarte dificilă", a spus Streiff.

Compania se aşteaptă ca piaţa auto din Europa de Vest să scadă dramatic, cu circa 17%, în trimestrul al patrulea, ceea ce ar reprezenta un declin de 8% la nivelul întregului an. Având în vedere înrăutăţirea semnificativă a mediului macroeconomic în semestrul al doilea, Peugeot estimează că volumul vânzărilor va fi până la sfârşitul anului cu 3,5% mai redus decât cel din 2007.

Peugeot este al patrulea producător auto european, după Renault, Daimler şi Fiat, care a redus estimările privind rezultatele financiare ca urmare a încetinirii afacerilor de profil. Totodată, Renault a anunţat că va reduce producţia cu 20% în trimestrul al patrulea şi va renunţa la 6.000 de locuri de muncă în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici