Pfizer se extinde. Gigantul cumpără o nouă companie şi vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Pfizer a anunţat luni că va cumpăra dezvoltatorul de medicamente Arena Pharmaceuticals pentru 6,7 miliarde de dolari, pentru a adăuga în portfoliu o companie cu tratamente promiţătoare care vizează bolile ce afectează stomacul şi intestinul. Tranzacţia ar trebui să se încheie în prima jumătate a anului 2022, relatează Reuters.

2887 afișări
Imaginea articolului Pfizer se extinde. Gigantul cumpără o nouă companie şi vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Pfizer se extinde. Gigantul cumpără o nouă companie şi vizează tratamente pentru bolile inflamatorii intestinale

Aceasta este cea mai recentă tranzacţie pe care Pfizer a încheiat-o în acest an în care şi-a extins portofoliul de tratamente. Luna trecută, compania a achiziţionat compania de imuno-oncologie Trillium Therapeutics pentru aproximativ 2,22 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida "arsenalul" de terapii împotriva cancerului.
 
Tranzacţia de luni va ajuta Pfizer să obţină acces la tratamentul denumit etrasimod, care este testat într-un studiu avansat în tratarea bolii denumite colita ulcerativă, precum şi într-un studiu mediu-avansat privind boala Crohn, ambele tipuri de boli inflamatorii intestinale care provoacă ulcere în tractul digestiv.
 
Bolile inflamatorii intestinale reprezintă o piaţă de 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, ceea ce o transformă într-o ţintă atractivă pentru producătorii de medicamente.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici