Câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului COVID-19. Pfizer şi Moderna ar putea obţine peste 30 mld. dolari doar în 2021

  • Vaccinul Covid-19 de la Moderna a transformat deja o companie practic necunoscută într-un gigant de 62 miliarde de dolari.
  • Marea dezbatere de pe Wall Street este cât timp vaccinurile Covid-19 vor aduce venituri companiilor.
  • Pfizer îşi va împărţi veniturile cu BioNTech, compania germană cu care a colaborat pentru dezvoltarea vaccinului.
1122 afișări
Imaginea articolului Câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului COVID-19. Pfizer şi Moderna ar putea obţine peste 30 mld. dolari doar în 2021

Câştiguri uriaşe din vânzările vaccinului Covid-19. Pfizer şi Moderna ar putea obţine peste 30 mld. dolari doar în 2021

Potrivit Morgan Stanley, Pfizer va avea venituri de 19 miliarde de dolari din vaccin în 2021. Pfizer se aşteaptă să încaseze alte 9,3 miliarde de dolari în 2022 şi 2023, pe măsură ce lumea va continua să se vaccineze, a estimat Morgan Stanley.

Descoperirea vaccinului nu a declanşat o creştere a preţului acţiunilor Pfizer, deoarece producătorul de medicamente este deja o companie imensă. Acţiunile Pfizer au crescut cu doar 12% în acest an, urmând câştigul total de 13,5% al ​​S&P 500.

În schimb partenerul BioNTech este în plină expansiune: acţiunile sale cotate în SUA au crescut cu aproape 300%, împingând evaluarea companiei germane de biotehnologie la aproape 30 de miliarde de dolari.

Acţiunile Moderna au crescut cu aproape 700% în acest an şi Morgan Stanley estimează că aproximativ jumătate din valoarea de piaţă a companiei este ataşată vaccinului.

Moderna poate să câştige 13,2 miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 anul viitor, potrivit Goldman Sachs. Morgan Stanley a apreciat că preţul în creştere al acţiunilor Moderna arată că investitorii se aşteaptă ca firma să încaseze între 10 şi 15 miliarde de dolari din vânzările de vaccin Covid-19 atât în ​​2021, cât şi în 2022.

Sunt sume uimitoare pentru o companie care a generat vânzări de doar 60 de milioane de dolari în 2019 şi nu a autorizat niciodată un produs anterior.

„Este epic", a spus Alan Carr, un analist biotehnologic la Needham. „Este o realizare istorică în dezvoltarea medicamentelor. A lua o nouă tehnologie într-o companie atât de tânără şi a o pregăti la timp pentru cea mai gravă pandemie dintr-un secol este greu de imaginat”.

Încă nu se ştie cât timp tratamentele vor oferi protecţie şi cât de des va fi necesară revaccinarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici