Piaţa construcţiilor în revenire. Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 22,8% în aprilie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna aprilie 2021 faţă de luna precedentă cu 14,5%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

402 afișări
Imaginea articolului Piaţa construcţiilor în revenire. Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 22,8% în aprilie

Piaţa construcţiilor în revenire. Construcţiile de clădiri rezidenţiale au crescut cu 22,8% în aprilie

Conform INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,3%).

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+22,8%), clădirile nerezidenţiale (+20,1%) şi construcţiile inginereşti (+6,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,8%.

Faţă de luna aprilie 2020, în aprilie 2021, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 15,4%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+26,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 0,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+49,7%), clădirile nerezidenţiale (+14,3%) şi la construcţiile inginereşti (+1,0%).

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,5%.

Conform INS, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,7%, iar ca serie ajustată a crescut cu 2,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
construcţii,
ins,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici