Piaţa muncii se activează. Mii de CV-uri noi şi de 3 ori mai mulţi candidaţi contactaţi în luna mai

  • Piaţa muncii se activează - este concluzia celor care se ocupă cu recrutarea forţei de muncă.
  • Potrivit acestora, 4.000 de CV-uri noi au fost trimise în luna mai.
  • De trei ori mai mulţi candidaţi au fost contactaţi de către companii în luna mai, comparativ cu aprilie.
250 afișări
Imaginea articolului Piaţa muncii se activează. Mii de CV-uri noi şi de 3 ori mai mulţi candidaţi contactaţi în luna mai

Piaţa muncii se activează. Mii de CV-uri noi şi de 3 ori mai mulţi candidaţi contactaţi în luna mai

Piaţa muncii dă semne că îşi revine după perioada grea cauzată de pandemie, potrivit BestJobs, care a analizat activitatea angajatorilor, dar şi a candidaţilor şi a concluzionat că se observă o intensificare a pieţei muncii în luna mai, faţă de luna aprilie.

Astfel, în luna mai, 4.000 de noi candidaţi şi-au completat CV-ul pe platformă, în căutarea unei oportunităţi de muncă. Şi companiile se arată din ce în ce mai active şi mai alerte în procesul de recrutare. Numărul de potenţiali candidaţi contactaţi de către companii este de 3 ori mai mare decât în luna aprilie, ca dovadă a faptului că angajatorii urmăresc să îşi completeze cât mai rapid poziţiile deschise.

Încă de la începutul anului 2021, căutarea pentru joburile care permit munca de la distanţă a fost în creştere, ca urmare a faptului că angajaţii s-au adaptat acestui stil de lucru. Luna mai a reprezentat un nou record al aplicărilor la joburi remote, cu aproape 100.000, în creştere cu 50% faţă de cele din luna aprilie.

Harta judeţelor din România cu cea mai dinamică dezvoltare pe piaţa muncii este evidenţiată de numărul de aplicări astfel: Bucureşti şi Ilfov (181.087 aplicări), Timiş (47.808 aplicări), Braşov (35.591 aplicări), Cluj (31.856 aplicări) şi Iaşi (27.310 aplicări).

Aproape jumătate (47%) dintre joburile activate în luna mai au fost din categoria white-collar, cu 50% mai multe decât aceeaşi lună a anului trecut. 24% dintre joburile lunii mai au fost din categoria blue collar, iar 17% pentru poziţii de management şi coordonare echipe.

În ceea ce priveşte candidaţii, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna mai au fost cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (33%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (18%).

Cele mai multe căutări au fost înregistrate pentru domenii precum financiar, transporturi sau inginerie. Conform numărului de aplicări, joburile cele mai dorite au fost în domenii precum IT, Administrativ & Logistică, Inginerie şi Construcţii, Marketing şi BPO.

Dintre joburile activate în luna mai, 14% au fost din domeniul IT, 13% din vânzări, 11% din domeniul tehnic, iar 10% din financiar şi contabilitate.

În ceea ce priveşte companiile care au atras cele mai multe aplicări, Enel menţine şi în luna mai prima poziţie a topului cu 3.816 aplicări, urmată de Deichman, cu 2.767 aplicări. Allianz Technology (cu 2.135 aplicări), Continental Continental Automotive Romania (cu 2.108 aplicări) şi Genpact România (cu 2.048 aplicări) completează topul.

CITEŞTE AICI: Pandemia aduce noi locuri de muncă. O companie din Cluj va avea un „responsabil cu fericirea angajaţilor”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici