PIERDERI RECORD pentru SHARP: Compania are îndoieli privind SUPRAVIEŢUIREA

Producătorul japonez de aparatură electronică Sharp a avertizat joi că are îndoieli considerabile privind capacitatea companiei de a supravieţui, prognozând că pierderile anuale vor atinge nivelul record de 5,6 miliarde de dolari, din cauza scăderii cererii pentru ecranele sale plate.

311 afișări
Imaginea articolului PIERDERI RECORD pentru SHARP: Compania are îndoieli privind SUPRAVIEŢUIREA

PIERDERI RECORD pentru SHARP: Compania are îndoieli privind SUPRAVIEŢUIREA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto0

Sharp, cel mai mare producător japonez de ecrane cu cristale lichide, a dublat estimarea referitoare la pierderile din anul fiscal care se va încheia în martie 2013, la 450 miliarde de yeni (5,64 miliarde dolari). Analiştii anticipau pierderi de 296 miliarde de yeni (3,7 miliarde dolari), transmite Bloomberg.

Compania nu a reuşit să atragă o investiţie de 67 de miliarde de yeni (840 milioane dolari) din partea companiei Foxconn Technology Group din Taiwan şi a avut dificultăţi la vânzarea de obligaţiuni.

Sharp a precizat că pierderile din primele şase luni ale anului fiscal încheiat în septembrie "au fost uriaşe", din cauza scăderii preţurilor ecranelor cu cristale lichide, a întârzierilor apărute în producţia unei fabrici de LCD-uri şi a scăderii vânzărilor în Japonia şi China.

"Sharp se află într-o situaţie disperată şi încearcă să rezolve problemele de finanţare pe termen scurt. Nu are o viziune pe termen lung, cu excepţia unui plan de a vinde mai multe televizoane LCD de dimensiuni mici şi mijlocii", a declarat Ichiro Takamatsu, manager de fonduri la Bayview Asset Management din Tokyo.

Anunţul făcut de Sharp survine după ce Panasonic a avertizat miercuri că pierderile din actualul an fiscal ar putea fi de aproape 10 miliarde de dolari.

În schimb, Sony a reiterat că în acest an ar putea obţine primul profit din ultimii cinci ani, după ce a redus costurile, a renunţat la companiile mixte producătoare de ecrane şi a restrâns gama de televizoare.

Planurile de restructurare ale Sharp includ plecările voluntare din companie, reducerea salariilor, vânzarea de active şi reducerea investiţiilor de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici