Pieţele de capital şi-au revenit după şocul anunţului alegerii lui Donald Trump

Pieţele de capital şi-au revenit după şocul anunţului alegerii lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, indicele MSCI Asia Pacific ajungând la cel mai ridical nivel din luna februarie, antrenat de câştigurile producătorilor de materii prime.

600 afișări
Imaginea articolului Pieţele de capital şi-au revenit după şocul anunţului alegerii lui Donald Trump

Pieţele de capital şi-au revenit după şocul anunţului alegerii lui Donald Trump

Indicele MSCI Asia Pcific a urcat cu 3,3% la Londra, după scăderea de 3,2% de miercuri, iar Topix a înregistrat o creştere de peste 5%, după ce în ziua alegerilor a căzut cu 4,6%. Piaţa australiană a urcat la maximul a cinci ani, cu 3,34%.

Preţurile în creştere ale materiilor prime au dus BHP Billiton şi Rio Tinto la majorări de opt procente, cele mai mari din ultimele nouă luni. Al doilea mare producător de cupru din China, Jiangxi Cooper, a crescut la Hong Kong cu mai mult de 12%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici