Scăderi puternice pe pieţele de capital, în contextul unei curse prezidenţiale strânse în SUA/ Moneda mexicană, cea mai mare prăbuşire din ultimele două decenii

Pieţele de capital şi moneda americană au înregistrat scăderi importante, în condiţiile unei curse prezidenţiale strânse în Statele Unite, investitorii reacţionând cu teamă la posibilitatea unei victorii a republicanului Donald Trump în alegeri, scrie Reuters online.

3534 afișări
Imaginea articolului Scăderi puternice pe pieţele de capital, în contextul unei curse prezidenţiale strânse în SUA/ Moneda mexicană, cea mai mare prăbuşire din ultimele două decenii

Scăderi puternice pe pieţele de capital, în contextul unei curse prezidenţiale strânse în SUA/ Moneda mexicană, cea mai mare prăbuşire din ultimele două decenii

"Pieţele de capital reacţionează de parcă cei patru călăreţi ai Apocalipsei tocmai ce au plecat de la Trump Tower," a remarcat Sean Callow, un oficial al companiei Westpac din Sydney.

Preţul aurului a crescut spectaculos, în timp ce moneda naţională mexicană a intrat în picaj după ce Donald Trump a câştigat statul-cheie Carolina de Nord.

Acţiunile futures americane au scăzut cu peste 4,5%, efectul alegerilor din SUA fiind similar cu cel resimţit după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, când pieţele globale au înregistrat pierderi de mai multe trilioane de dolari.

Investitorii se tem că o victorie a lui Donald Trump ar putea cauza haos pe pieţele de capital din întreaga lume şi ar avea efecte incerte asupra comerţului mondial.

Moneda mexicană s-a prăbuşit cu peste 12% faţă de dolar, aceasta fiind cea mai radicală evoluţie pe o zi din ultimele două decenii.

Doalrul a pierdut teren atât în faţa yenului japonez, cât şi în faţa monedei euro, scăzând cu 3,5%, respectiv 2,2%.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici