Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: În Bucureşti vom organiza exerciţii de intervenţie în caz de ninsoare şi polei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, în perioada următoare, vor avea loc exerciţii inopinate de intervenţie în caz de ninsoare şi polei, pentru a vedea rapiditatea cu care se vor mobiliza firmele de salubritate şi numărul de utilaje cu care se va interveni.

707 afișări
Imaginea articolului Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: În Bucureşti vom organiza exerciţii de intervenţie în caz de ninsoare şi polei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: În Bucureşti vom organiza exerciţii de intervenţie în caz de ninsoare şi polei (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

,,Am stabilit cu primarii de sectoare, în această iarnă vom acţiona astfel încât să nu mai fie blocajele din iernile trecute, să nu mai fie blocaje în ceea ce priveşte staţiile RATB, parcările, blocajele de la şcoli, grădiniţe sau spitale, de asemenea, un fenomen pe care l-am întâlnit în anii trecuţi, deszăpezirea pe străduţele din spatele blocurilor. Vreau să avem o deszăpezire exemplară anul acesta în Bucureşti. În perioada următoare vom face antrenamente, exerciţii, simulări în teren pentru a observa care e timpul de reacţie al instituţiilor şi oamenilor în teren.”, a declarat primarul general al Capitalei, la finalul comandamentului de iarnă convocat de municipalitate.

În urma analizei efectuate, s-a constatat că în cele şase sectoare din Bucureşti vor acţiona, în total, 588 de utilaje de deszăpezire, aproape 3.000 de angajaţi ai firmelor de salubritate şi sunt pregătite peste 34.000 de tone de material antiderapant. De asemenea, Gabriela Firea a decis să organizeze o nouă întâlnire cu reprezentanţii companiilor de salubritate, pentru a stabili care e necesarul de utilaje şi materiale antiderapante, astfel încât deszăpezirea să se realizeze în totalitate. Iar, pentru a se asigura că numărul maşinilor de deszăpezire care acţionează în teren este cel real, edilul general a decis să oblige firmele de salubritate să îşi colanteze maşinile distinct.

,,În premieră, vom verifica în teren dacă utilajele de salubritate sunt şi în realitate şi pe hârtie, şi am solicitat ca toate utilajele să fie brand-uite, să poarte sigla Capitalei, sectorului unde acţionează şi firmei de care aparţine. S-au constatat în anii trecuţi că aceleaşi utilaje, rezervate doar pentru Bucureşti, acţionau şi în alte judeţe şi ne mai mirăm de ce deszăpezirea nu se făcea la standarde ridicate de calitate. Vom merge în teren inopinat şi vom verifica dacă ceea ce scrie în hârtii este şi în realitate”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul General a precizat că, în perioada următoare, noaptea, va fi efectuată o simulare inopinată a intervenţiei autorităţilor şi firmelor de salubritate în caz de fenomen meteo extrem. Mai exact, vor fi alarmate toate instituţiile şi se va cere demararea în cel mai scurt timp posibil a acţiunilor de deszăpezire. Ulterior, inspectorii primăriei vor merge pe teren şi la sediile firmelor de deszăpezire pentru a vedea timpul de răspuns, numărul utilajelor activate, numărul oamenilor prezenţi şi deplasarea în teren în timpul intervenţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici