30 de persoane date în urmărire internaţională de Poliţia Română au fost capturate în străinătate

Aproape două sute de persoane căutate de autorităţile române, dintre care 30 pe numele cărora au fost emise mandate internaţionale de arestare, au fost identificate şi reţinute în ultima săptămână pe teritoriul statelor membre UE, cu ajutorul sistemului informatic SIRENE.

2951 afișări
Imaginea articolului 30 de persoane date în urmărire internaţională de Poliţia Română au fost capturate în străinătate

30 de persoane date în urmărire internaţională de Poliţia Română au fost capturate în străinătate

În ultima săptămână, 194 de persoanec ăutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, menţionează IGPR într-un comunicat remis duminică MEDIAFAX.

Dintre persoanele reţinute, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

De asemenea, partenerii din statele membre au identificat 33 de autovehicule şi două documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, pe teritoriul României au fost localizate 427 de persoane care erau căutate internaţional.

Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 150 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de autorităţile din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul ţării noastre au fost identificate 85 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 22 de documente şi cinci plăcuţe de înmatriculare auto.

În total, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 621 de persoane, 118 autovehicule, 24 de documente şi cinci plăcuţe de înmatriculare auto care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră. Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici