Continuă audierile în cazul accidentul în lanţ, produs sâmbătă pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii de la Brigada Rutieră şi procurorii Parchetului Lehliu-Gară au început duminică o nouă rundă de audieri a şoferilor şi martorilor implicaţi în accidentul produs sâmbătă pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în urma căruia patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar 36 au fost răniţi.

6397 afișări
Imaginea articolului Continuă audierile în cazul accidentul în lanţ, produs sâmbătă pe Autostrada Soarelui

Continuă audierile în cazul accidentul în lanţ, produs sâmbătă pe Autostrada Soarelui

Ancheta începută sâmbătă de Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române, privind cauzele producerii carambolului de pe autostrada Bucureşti-Constanţa, continuă şi duminică. Poliţiştii şi procurorii audiază şoferii implicaţi în accident şi martorii care pot oferi detalii despre modul în care s-a petrecut incidentul rutier.

În cursul zilei de sâmbătă au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzii A2, procedurile durând până în jurul orei 04:00, spun surse judiciare.

"La acest moment, la sediul Biroului de Poliţie A2 sunt în desfăşurare audieri, aproximativ 20 de conducători auto care nu au fost internaţi, care nu au suferit vătămări sunt în acest moment audiaţi pentru încercarea stabilirii cauzelor producerii acestui eveniment. Binenţeles că audierile nu sunt suficiente, se vor face inspecţii tehnice la autovehicule, se vor face probabil expertize, în funcţie de ce dispune procurorul care coordonează activitatea. Oamenii îşi vor putea ridica maşinile pentru a le repara probabil după inspecţia tehnică, care a fost organizată pentru ziua de luni", declara sâmbătă seara George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere.

Din primele cercetări, a rezultat că principalele cauze ale accidentului în lanţ au fost viteza neadaptată condiţiilor meteo şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehicului din faţă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul acestui accident, iar încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în urma anchetei procurorii să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii.

În carambolul produs sâmbătă dimineaţă, la kilometrul 67 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers către Constanţa, patru persoane şi-au pierdut viaţa, 36 au fost rănite, iar 29 de vehicule au fost avariate, acesta fiind considerat cel mai grav accident rutier, din punct de vedere al numărului maşinilor implicate, care a avut loc în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici