Pieţele europene vor deschide în scădere, investitorii aşteptând şedinţa Fed

  • Pieţele europene se îndreaptă spre o deschidere negativă marţi.
  • Investitorii globali aşteaptă începutul şedinţei de politică monetară de două zile a Rezervei Federale americane.
179 afișări
Imaginea articolului Pieţele europene vor deschide în scădere, investitorii aşteptând şedinţa Fed

Rapoartele recente privind inflaţia ar putea determina banca centrală să semnaleze că ratele dobânzilor vor rămâne mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât se aşteaptă, conform CNBC.

În prezent, contractele futures ale Fed funds prevăd o probabilitate de 99% ca Fed să lase ratele dobânzilor de referinţă neschimbate în această săptămână, potrivit instrumentului CME FedWatch.

Între timp, a fost o noapte dramatică pentru pieţele din Asia-Pacific, după ce investitorii au evaluat cele mai recente decizii de politică monetară ale băncilor centrale de la Banca Japoniei şi Banca de Rezervă a Australiei.

Banca Japoniei a pus capăt în mod oficial politicii sale de dobânzi negative, majorând ratele dobânzilor pentru prima dată în 17 ani şi crescând rata dobânzii de referinţă de la -0,1% la un interval de 0% până la 0,1%.

De asemenea, banca a abolit politica sa de control al curbei randamentelor, marcând o schimbare istorică de politică.

Pieţele din Asia-Pacific au scăzut în mare parte marţi în urma acestei măsuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici