Pieţele materialelor de construcţii din România şi Bulgaria şi-ar putea reveni rapid

Pieţele materialelor de construcţii din România şi Bulgaria şi-ar putea reveni foarte repede, iar Wienerberger ar putea face mici achiziţii dacă apar oportunităţi, a declarat directorul financiar al grupului austriac, Willy Van Riet, într-un interviu acordat cotidianului Wirtschaftsblatt.

44 afișări
Imaginea articolului Pieţele materialelor de construcţii din România şi Bulgaria şi-ar putea reveni rapid

Pieţele materialelor de construcţii din România şi Bulgaria şi-ar putea reveni rapid (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Există pieţe care şi-ar putea reveni foarte repede", a spus Van Riet, identificând în special România şi Bulgaria. El a adăugat că cele două ţări au căzut destul de jos şi ar putea, la fel de repede, să urce din nou.

În plus, dacă apar oportunităţi, sunt posibile "mici achiziţii", a afirmat oficialul Wienerberger.

Grupul nu are planuri pentru construcţia de noi fabrici în România şi Bulgaria.

În prezent, Wienerberger este lider pe segmentul producţiei de cărămizi atât în România, cât şi în Bulgaria, a adăugat Van Riet.

Grupul anticipează performanţe bune în România şi Bulgaria în a doua jumătate a acestui an, după ce volumul vânzărilor a crescut în primele şase luni, potrivit raportului financiar publicat de Wienerberger în august. Producătorul de materiale de construcţii vizează şi o creştere a cotei de piaţă în cele două ţări.

Wienerberger operează în România din anul 1998, unde deţine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach.

Totodată, grupul austriac este prezent în România şi prin compania Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici