Platforma cripto Kraken îşi va opri operaţiunile în Japonia

Platforma de traanzacţionare a criptomonedelor Kraken, cu sediul în SUA, a declarat miercuri că îşi va înceta luna viitoare operaţiunile în Japonia, invocând condiţiile actuale de piaţă din această ţară şi o piaţă criptografică slabă la nivel global, scrie Reuters.

249 afișări
Imaginea articolului Platforma cripto Kraken îşi va opri operaţiunile în Japonia

Platforma cripto Kraken îşi va opri operaţiunile în Japonia

Kraken se va radia de la Agenţia pentru Servicii Financiare (JFSA) începând cu 31 ianuarie, dată până la care clienţii vor trebui să-şi retragă deţinerile, a precizat compania într-un comunicat.

Kraken a precizat că este complet finanţată pentru a se asigura că toţi clienţii afectaţi îşi vor putea retrage activele în timp util.

Luna trecută, Kraken a declarat că îşi va reduce forţa de muncă cu 30%, adică aproximativ 1.100 de angajaţi, deoarece condiţiile dificile de pe piaţă au afectat cererea de active digitale.

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a pierdut 60% din valoarea sa în acest an, în timp ce piaţa criptografică mai largă s-a redus cu 1.400 de miliarde de dolari, strivită de prăbuşirea imperiului FTX al lui Sam Bankman-Fried, a Celsius şi a presupuselor "monede stabile" terraUSD şi Luna.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici