Podurile peste Dunăre din România vor fi modernizate

Ministerul Transporturilor intenţionează să organizeze în luna septembrie licitaţii pentru modernizarea celor şapte poduri dunărene administrate de Direcţia de Drumuri şi Poduri Constanţa, valoarea contractelor fiind de 40 milioane de euro.

689 afișări
Imaginea articolului Podurile peste Dunăre din România vor fi modernizate

Podul de la Agigea (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem caietele de sarcini pregătite şi vom lansa în septembrie licitaţiile pentru reparaţiile majore a celor şapte poduri dunărene de pe raza Direcţiei de Drumuri şi Poduri Constanţa", a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Lucrările vor include şi iluminatul arhitectural, după modelul podului de la Agigea.

Potrivit lui Orban, programul de reparaţii capitale al acestor poduri nu a mai fost realizat de 25 de ani.

Cel de-al optulea pod peste Dunăre, de la Giurgiu la Ruse, va fi reabilitat în parteneriat cu partea bulgară.

România şi Bulgaria ar putea aloca 25 de milioane de euro fiecare pentru modernizarea podului peste Dunăre Giurgiu-Ruse, cele două state urmând să înfiinţeze grupuri de experţi care vor stabili planul de finanţare a lucrărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici