Ponta anunţă un deficit bugetar de 1,2% din PIB după zece luni

Execuţia bugetului general consolidat după primele zece luni s-a încheiat cu un deficit de 1,2% din PIB, a anunţat premierul Victor Ponta. După primele nouă luni a fost consemnat un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, faţă de un deficit de 2,4% din PIB în perioada similară din 2011 şi de 1,17% din PIB la finele lunii august.

329 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă un deficit bugetar de 1,2% din PIB după zece luni

Ponta anunţă un deficit bugetar de 1,2% din PIB după zece luni (Imagine: Shutterstock)

"După primele zece luni, deficitul bugetar este de 1,2% din Produsul Intern Brut şi până la finalul anului se va înscrie în mod sigur în cifra de 2,2% deficit pe cash, cum este calculat pe standardul Fondului Monetar Internaţional, şi sub 3% pe sistemul european", a spus Ponta.

El a mai arătat că, potrivit exerciţiului bugetar la zece luni, suma afectată pentru investiţii în acest an a fost de 6,4% din PIB (faţă de 6,5% din PIB în 2011, în condiţiile însă a scăderii deficitului bugetar), iar cheltuielile cu personalul bugetar sunt la acelaşi nivel ca anul trecut, "cu o uşoară creştere care se va reflecta în special în 2013 şi care este negociată cu FMI, pentru reîntregirea salariilor bugetarilor".

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011.

Produsul Intern Brut estimat pentru acest an este de 607,3 miliarde lei.


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici