Ponta: Îl atenţionasem pe Costoiu că răspunde cu capul pentru realocarea banilor POS CCE, îl felicit

Fondurile programului POS CCE au fost realocate, la iniţiativa ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, către alte proiecte din cadrul programului, premierul Victor Ponta relatând că, la acel moment, l-a atenţionat pe ministru că va răspunde "cu capul" pentru realizarea acestora.

277 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl atenţionasem pe Costoiu că răspunde cu capul pentru realocarea banilor POS CCE, îl felicit

Mihnea Costoiu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Prezent la lansarea a unui număr total de 17 proiecte, în valoare totală de 271 milioane lei finanţate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial privind Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), finanţat şi de Uniunea Europeană, premierul Ponta a relatat problemele cu care s-au confruntat autorităţile în derularea acestui program.

"Când am realizat că oricum nu vom folosi banii din POS CCE, acolo unde erau ei ţinuţi, că o sa fie nu ştie ce proiecte pe care nu o să le terminăm niciodată, am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a realoca, iar domnul Costoiu a spus: «Vă asigur că, dacă realocaţi, vom avea proiectele». Eu i-am spus că răspunde, aş spune, chiar «cu capul», dar suntem într-o perioadă în care, din păcate, nu mai putem să glumim cu această expresie, însă, azi mă bucur foarte tare că cei 17 beneficiari au semnat contractele, folosesc sumele respective, si nu sunt sume chiar foarte mici", a spus Ponta.

El l-a avertizat pe ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, să fie pregătit pentru a recepţiona noile proiecte pentru viitorul exerciţiu bugetar 2014-2020, care, potrivit ministrului, va fi lansat în octombrie-noiembrie.

"Domnul ministru m-a asigurat că birocraţia va fi mai mică, că procedurile vor fi mai simple, că lansează in octombrie-noiembrie noile programe, insa vreau doar sa va spun că, cu cât putem să cheltuim mai repede fondurile europene, cu atât înseamnă că eficienţa programelor a crescut faţă de ceea ce a fost în trecut", a adăugat Ponta.

Beneficiarii celor 17 proiecte de cercetare sunt şapte universităţi, opt institute de cercetare şi două spitale.

Proiectele au fost finanţate din Axa prioritară 2 POS CCE ,,Cercetare, Dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competivitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici