Ponta: Începând cu săptămâna viitoare, evoluţia leului se normalizează. Moneda se va întări după votul la referendum

Evoluţia monedei naţionale în raport cu euro se va "normaliza" de săptămâna viitoare, iar leul chiar se va întări după ce criza politică se va încheia prin votul la referendumul pentru demiterea preşedintelui şi după ce rezultatele Guvernului vor fi certificate de misiunea Fondului Monetar Internaţional, spune premierul Ponta.

1207 afișări
Imaginea articolului Ponta: Începând cu săptămâna viitoare, evoluţia leului se normalizează.  Moneda se va întări după votul la referendum

Ponta: Începând cu săptămâna viitoare, evoluţia leului se normalizează. Moneda se va întări după votul referendumului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sunt absolut convins că, săptămâna viitoare, lucrurile vor reveni spre normal", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

Cotaţiile monedei naţionale nu s-au oprit din creştere, în lipsa unei intervenţii vizibile din partea băncii centrale, astfel că la finalul sesiunii interbancare rata de schimb a atins un nou record istoric, de 4,64 lei/euro.

În jurul orei 17:00, băncile cotau euro la 4,6370 - 4,6400 lei, cu 0,96% peste nivelul de la închiderea de vineri, de 4,5925 - 4,5950 lei/euro.

Referinţele publicate de Banca Naţională a României (BNR) pentru euro şi dolar au urcat luni la noi maxime istorice, de 4,6009 lei/euro şi respectiv 3,7999 lei/dolar.

Leul s-a depreciat abrupt în ultimele trei săptămâni, cu 3,4% la nivelul referinţei, deşi banca centrală a intervenit permanent în piaţă pentru a limita căderea monedei naţionale. Percepţia jucătorilor a fost şi continuă să fie afectată de turbulenţele politice, care au avut ecouri internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici