Ponta: Proiectul Codului fiscal, finalizat în cadrul Guvernului în jurul lui 18-20 martie

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că proiectul Codului fiscal va fi finalizat în cadrul Guvernului în jurul datei de 18-20 martie.

404 afișări
Imaginea articolului Ponta: Proiectul Codului fiscal, finalizat în cadrul Guvernului în jurul lui 18-20 martie

Ponta: Proiectul Codului fiscal, finalizat în cadrul Guvernului în jurul lui 18-20 martie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mi-am anunţat colegii parlamentari, voi anunţa şi la grupurile parlamentare, despre faptul că în jurul datei de 18-20 vom finaliza în cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal şi va pleca spre Parlament – primă Cameră sesizată, Senatul – în aşa fel încât cel mai important document de politică publică pentru România anului 2015 – Codul fiscal – să intre în dezbaterea Parlamentului şi să poată fi adoptat cu minim şase luni înainte de intrarea în vigoare la 1 ianurie 2016", a spus Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

Ponta declara, în 20 februarie, că ia în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, dacă acesta va fi blocat în Parlament şi riscă să nu fie adoptat în circuitul legislativ în această sesiune parlamentară.

"Vă spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de altcineva", spunea Ponta.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premierul guvernului-alternativă, declara, în 23 februarie, că i se pare "imposibil" şi o ipoteză care nu este "fezabilă" ca guvernul condus de Victor Ponta să-şi angajeze răspunderea în Parlament pe noul Cod fiscal, menţionând că actul normativ este o "stratagemă politică".

El a susţinut că ceea ce face "în mod periculos acum premierul este să compromită o temă valoroasă care este relaxarea fiscală, o temă care ţine de o doctrină liberală, lansând-o într-o dezbatere publică, ameninţând implementarea ei fără să pregătească terenul".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici