Porsche a respins o ofertă de fuziune înaintată de Volkswagen

Constructorul auto german Porsche, afectat de probleme financiare, a respins, luni, o ofertă de fuziune înaintată de grupul Volkswagen, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

17 afișări
Imaginea articolului Porsche a respins o ofertă de fuziune înaintată de Volkswagen

Porsche a respins o ofertă de fuziune înaintată de Volkswagen

"Există o ofertă de la Volkswagen. Pentru noi nu este o soluţie practică", a precizat un purtător de cuvânt al Porsche.

Presa germană a dezvăluit că Volkswagen a propus un acord care ar fi urmat să conducă la o fuziune. Înţelegerea prevedea ca Volkswagen să preia o participaţie de 49,9% la Porsche, care controlează 51% din grupul german.

Proiectul a fost trimis săptămâna trecută preşedintelui Porsche, Wolfgang Porsche, însă nu a fost transmis consiliului de administraţie, a precizat purtătorul de cuvânt.

Porsche se află în negocieri avansate cu emiratul arab Qatar pentru cedarea dreptului de achiziţie a circa 20% din acţiunile Volkswagen, astfel încât să-şi reducă datoriile care au ajuns la nouă miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici