Portugalia injectează 6,65 miliarde de euro în trei bănci

Guvernul portughez a anunţat luni că va injecta până la 6,65 miliarde euro în trei mari bănci locale, în încercarea de a consolida sectorul bancar, care se confruntă cu o creştere puternică a creditelor neperformante.

93 afișări
Imaginea articolului Portugalia injectează 6,65 miliarde de euro în trei bănci

Portugalia injectează 6,65 miliarde de euro în trei bănci (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Finanţelor de la Lisabona va face injecţii de 1,65 miliarde euro la banca de stat Caixa Geral de Depositos, 1,5 miliarde euro la Banco BPI, respectiv 3,5 miliarde euro la Banco Comercial Portugues (BCP), potrivit unui comunicat preluat de Wall Street Journal.

Cea mai mare parte a banilor, circa 5 miliarde euro din suma totală, vine de la Fondul de sprijin pentru solvenţa setorului bancar, instituţie creată în 2010, în cadrul acordului de finanţare externă de 78 miliarde euro convenit de Portugalia cu UE, BCE şi FMI.

Statul va primi obligaţiuni convertibile în schimbul fondurilor injectate la BCP şi BPI, au anunţat cele două bănci.

BCP vrea să atragă ulterior 500 milioane euro, iar BPI 200 milioane euro, prin majorări de capital. Sumele vor fi utilizate pentru răscumpărarea parţială a ajutorului de stat.

BCP este prezentă şi în România, prin Millennium Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici