Poşta Română, secătuită de PDL în ultimii doi ani, a acumulat pierderi de 72 milioane euro

Compania de stat Poşta Română a finalizat anul trecut cu pierderi de 29 mil. euro, la o cifră de afaceri de 327 milioane de euro, după ce anul anterior îl încheia pe pierderi de 43 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

580 afișări
Imaginea articolului Poşta Română, secătuită de PDL în ultimii doi ani, a acumulat pierderi de 72 milioane euro

Poşta Română, secătuită de PDL în ultimii doi ani, a acumulat pierderi de 72 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto)

Mai mult, nici în primul trimestru din acest an compania nu a reuşit să iasă de pe pierderi, acestea ridicându-se la 14,8 mil. lei (3,5 mil. euro), similare cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri s-a redus cu 8%, până la 80 mil. euro.

Dacă în ultimii zece ani compani­ile private de pe piaţa de curierat şi-au majorat profiturile, operatorul de servicii poştale a trecut pe pierderi uriaşe din 2009, sub conducerea unor şefi nu­miţi de către miniştrii pedelişti (Gabriel Sandu şi Valerian Vreme).

Ministerul Comunicaţiilor deţine 75% din acţiunile Poştei, controlând şase dintre cele nouă mandate ale Consiliului de Administraţie şi aprobând numirea directorului general.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici