Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află

Compania Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu, controlată de grupul de modă Prada, va investi 19 mil. euro într-o nouă fabrică în România unde vor fi angajaţi peste 330 de oameni, arată datele oficiale citate de ZF.

57927 afișări
Imaginea articolului Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află

Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică în România

Acest proiect este cu atât mai important cu cât este vorba de o investiţie într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a suferit doar închideri de fabrici.

România a fost încă din anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie de textile din lume, forţa de muncă specializată şi mai ales ieftină şi poziţia geografică favorabilă atrăgând atenţia marilor nume din modă. Puţine sunt însă cele care au venit direct, majoritatea lucând cu parteneri locali.

Majorarea salariului minim a făcut însă ca multe branduri de modă să vadă România ca o destinaţie prea scumpă şi astfel şi-au mutat producţia în Asia sau în alte state cu costuri mai mici, în contextul în care angajaţii din domeniu câştigă de obicei minimul pe economie sau un nivel apropiat.

Prada era deja prezentă local cu o fabrică în Sibiu, unitate de producţie operată de firma Hipic Prod Impex, companie apare fondată în 1994 şi controlată în proporţie de 80% de Prada SPA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici