Preşedintele Fed: Acţiunile de contracarare a inflaţiei trebuie să continue "pe termen lung"

Acţiunile de contracarare a inflaţiei în Statele Unite trebuie să continue "pe termen lung", a afirmat miercuri Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), în cursul audierilor în Congres.

241 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Fed: Acţiunile de contracarare a inflaţiei trebuie să continue "pe termen lung"

Sursa foto: Mediafax Foto

"Inflaţia s-a moderat într-o anumită măsură începând de la jumătatea anului trecut", a declarat Jerome Powell, potrivit agenţiei Reuters, în discursul pregătit pentru audierile în Comisia de Servicii Financiare a Camerei Reprezentanţilor.

Rata inflaţiei în SUA a scăzut până la 4,4% în aprilie, dar progresele sunt lente.

"Presiunile inflaţioniste continuă să fie mari, iar procesul de readucere a inflaţiei la 2% va continua pe termen lung", a explicat Jerome Powell, precizând că, deşi Rezerva Federală, instituţia bancară centrală din SUA, a întrerupt săptămâna trecută seria majorărilor dobânzii de referinţă, sunt probabile noi majorări până la sfârşitul anului.

"Eu şi colegii mei înţelegem dificultăţile generate de inflaţia ridicată şi menţinem angajamentul de a readuce inflaţia în ţinta de 2%. Am observat efectele înăspririi politicii noastre asupra cererii în sectoarele economice cele mai sensibile la rata dobânzii. Va fi nevoie de timp pentru a fi îndeplinite efectele depline ale înăspririi politicii monetare, mai ales în privinţa inflaţiei", a subliniat Jerome Powell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici