Preşedintele Fiat demisionează după şase ani la conducerea grupului

Preşedintele Fiat, Luca Cordero di Montezemolo, a anunţat, marţi, că va demisiona, după şase ani la conducerea grupului, urmând să fie înlocuit de vicepreşedintele John Elkann.

43 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Fiat demisionează după şase ani la conducerea grupului

Preşedintele Fiat demisionează după şase ani la conducerea grupului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Fiat au crescut marţi la maximul ultimelor trei luni în contextul speculaţiilor că grupul va decide miercuri separarea operaţiunilor de producţie auto.

Montezemolo a anunţat în timpul unei conferinţe de presă că va demisiona, iar directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, a afirmat în timpul conferinţei de presă organizate în acest scop că membrii consiliului de administraţie al Fiat vor vota miercuri alegerea în funcţia de preşedinte a lui John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli. Familia Agnelli deţine controlul grupului.

Anunţul demisiei survine înainte de prezentarea de miercuri a strategiei Fiat, prima de la fuziunea cu producătorul auto american Chrysler.

Montezemolo demisionează întrucât a îndeplinit misiunea primită de la acţionari la preluarea postului, a anunţat Fiat, urmând să rămână în consiliul de administraţie al grupului şi în funcţia de preşedinte al Ferrari.

Acţiunile Fiat au crescut cu 8,9%, la 10,45 euro, maximul ultimelor trei luni, susţinute de speculaţiile că grupul va anunţa separarea activităţilor de construcţie de autovehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici