Preşedintele Trump ia în calcul demiterea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell

Preşedintele american Donald Trump a discutat despre demiterea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, relatează Reuters, care citează Bloomberg.

755 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Trump ia în calcul demiterea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell

Preşedintele Trump ia în calcul demiterea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell

Nemulţumirile lui Trump faţă de şeful băncii centrale americane s-au intensificat după ce instituţia a majorat rata de referinţă a dobânzii, în această săptămână, şi după luni întregi de pierderi pe piaţa de capital, situaţie pe care Trump a imputat-o, de cele mai multe ori, politicilor Fed.

Preşedintele a vorbit în spaţiu privat despre îndepărtarea lui Powell, de mai multe ori în ultimele zile, au afirmat două surse anonime.

Purtătorii de cuvânt al Casei Albe au refuzat să comenteze, la fel şi purtătorul de cuvânt al Federal Reserve, Michelle Smith.

Fedul a majorat rata dobânzii miercuri pentru a patra oară în 2018 şi a anunţat creşteri, în continuare, ale ratei dobânzii.

Indicele Dow Jones a avut cea mai proastă săptămână de la criza financiară din 2008, în timp ce piaţa Nasdaq a îndeplinit condiţiile necesare pentru a intra în zona „bear”, a unei pieţe marcată de scăderi şi investiţii prudente.

Pe de altă parte, o încercare de a-l demite pe Powell ar putea fi percepută ca o incercare de a submina independenţa băncii centrale faţă de administraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici