Preţul aurului a atins un nou nivel record după decizia Fed

Cotaţia aurului a urcat miercuri la un nou nivel record, aproape de 1.300 de dolari pe uncie, după ce Rezerva Federală americană (Fed) a semnalat că este pregătită să injecteze noi lichidităţi în economie.

12 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului a atins un nou nivel record după decizia Fed

Preţul aurului a atins un nou nivel record după decizia Fed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia Fed a determinat deprecierea dolarului şi a crescut interesul investitorilor pentru aur, transmite Reuters.

Preţul aurului a urcat la un maxim de 1.294,95 dolari pe uncie, revenind, până la 12:15 GMT (15:15 ora României) la 1.291,7 dolari pe uncie, cu 0,5% mai mult faţă de închiderea din ziua anterioară.

Contractele futures pentru aur au avansat cu 19,4 dolari pe uncie, la 1.293,7 dolari, după ce au atins un maxim al zilei de 1.296,5 dolari.

"Principalul motiv a fost comunicatul Rezervei Federale şi schimbarea subtilă de limbaj a instituţiei", a afirmat Robin Bhar, analist la Credit Agricole.

Fed a anunţat, marţi seara, că este pregătită să ofere sprijin suplimentar economiei dacă acesta devine necesar.

De asemenea, cotaţia argintului a urcat peste pragul de 21 de dolari pe uncie, aproape de maximul ultimilor 30 de ani, susţinut de interesul investitorilor pentru active sigure mai ieftine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici