Preţul gazului rusesc livrat Ucrainei - 235 de dolari

Preţul mediu al gazului rusesc livrat Ucrainei în 2009 va fi de 235 de dolari pentru mia de metri cubi, afirmă o sursă din cadrul Guvernului de la Kiev, citată de pagina online a agenţiei Interfax.

27 afișări
Imaginea articolului Preţul gazului rusesc livrat Ucrainei - 235 de dolari

Premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Gazprom, Alexei Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preţul va fi de 235 de dolari, conform acordurilor", a declarat sursa guvernamentală.

Deocamdată, informaţia nu a fost confirmată oficial.

Compania rusă Gazprom şi cea ucraineană, Naftogaz, au semnat luni, la Moscova, contracte privind livrările de gaz destinate Ucrainei şi tranzitul către Europa pe o perioadă de zece ani.

Premierul Iulia Timoşenko a declarat că preţul gazului va fi anunţat în următoarele două zile, fiind sub 250 de dolari. Potrivit premierului, Ucraina va scuti cinci miliarde de dolari graţie acestui preţ avantajos.

Citeşte şi

Rusia şi Ucraina semnează contractul privind reluarea livrărilor de gaz

Gaz rusesc la 240-250 de dolari mia de metri cubi pentru Ucraina

Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord pe tema gazelor

Gazprom: Ucraina trebuie să plătească 470 dolari/mia de mc de gaze

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici