Preţul petrolului a ajuns 135,04 dolari pe baril

Preţul petrolului a atins, joi, pe bursele asiatice, un nou nivel istoric, de 135,04 dolari pe baril, continuând avansul de aproape 20% înregistrat de la începutul lunii mai, în urma deprecierii dolarului şi a informaţiilor privind scăderea stocurilor din SUA, săptămâna trecută.

20 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a ajuns 135,04 dolari pe baril

Preţul petrolului a ajuns 135,04 dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto)

Creşterea cotaţiilor, care au atins noi recorduri în zece din ultimele 14 şedinţe de tranzacţionare, a provocat îngrijorare la nivel internaţional, cu toate că Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) îşi menţine opinia că oferta este suficientă.

Petrolul cu livrare în iulie, destinat pieţei americane, a continuat avansul de peste patru dolari consemnat miercuri, atingând, joi, 135,04 dolari pe baril. La ora 03:33 GMT, petrolul era cotat în creştere cu 1,41 dolari, respectiv 1%, la 134,58 dolari pe baril.

De la începutul acestui an, preţul petrolului a urcat cu peste 40%.

"Preţurile evoluează într-o singură direcţie, în creştere", a declarat Gerard Rigby, analist la firma Fuel First Consulting din Sydney.

Stocurile de petrol din Statele Unite au scăzut săptămâna trecută cu 5,4 milioane de barili, la 320,4 milioane barili, în urma reducerii importurilor la cel mai mic nivel din ultimele cinci săptămâni şi cererii mari din partea rafinăriilor.

Rezervele de benzină au fost mai mici cu 800.000 de barili, comparativ cu declinul de 700.000 de barili anticipat de analişti. Stocurile de produse distilate s-au mărit cu 700.000 de barili, dar au fost cu 12% sub nivelul de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici