Preţul petrolului a coborât sub 112 dolari pe baril

Preţul petrolului a coborât, vineri, sub 112 dolari pe baril, în urma aprecierii dolarului, a reducerii temerilor legate de stabilitatea producţiei în Nigeria şi a îngrijorării privind o posibilă încetinire a cererii în Statele Unite.

14 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a coborât sub 112 dolari pe baril

Preţul petrolului a coborât sub 112 dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto)

La ora 05:28 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în iunie, era cotat în scădere cu 57 de cenţi, la 111,95 doalri pe baril, declinul din această săptămână, de la nivelul record de 119,93 dolari pe baril, fiind de peste 6%.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa londoneză, a coborât cu 48 de cenţi, la 110,02 dolari pe baril.

Dolarul a urcat în prima parte a tranzacţiilor de vineri cu 0,5%, la 105,02 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii februarie, revenind ulterior la 104,65 dolari pe unitate.

Euro s-a menţinut la un nivel constant de 1,5479 dolari pe unitate, aproape de un minim al ultimelor cinci săptămâni, stabilit joi.

Petrolul este cotat în scădere în condiţiile reducerii cererii din Statele Unite, ca urmare a costului mare al carburanţilor şi a problemelor din economie.

Analiştii consideră că aprecierea dolarului rămâne principalul factorul care determină reducerea preţului petrolului, care ar putea coborî până la 100 de dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici