Preţul petrolului a depăşit 100 de dolari pe baril, după scăderea stocurilor SUA

Preţul petrolului a depăşit, joi, pentru prima dată, 100 de dolari pe baril, după ce guvernul Statelor Unite a anunţat că stocurile naţionale de ţiţei au înregistrat un declin accentuat.

1 afișare
Imaginea articolului Preţul petrolului a depăşit 100 de dolari pe baril, după scăderea stocurilor SUA

Preţul petrolului a depăşit 100 de dolari pe baril, după scăderea stocurilor SUA

Creşterea cotaţiei petrolului peste nivelul de 100 de dolari pe baril are un impact negativ asupra perspectivelor economiei americane, cel mai mare consumator mondial de petrol, care se confruntă deja de problemele pieţei de locuinţe şi a creditelor ipotecare, şi riscă să afecteze, de asemenea, avansul economic în marile state europene.

La ora 16:57 GMT, petrolul destinat pieţei americane era cotat la 100,09 dolari pe baril, în urcare cu 47 de cenţi, depăşind recordul de miercuri, de 100 de dolari pe baril.

În urmă cu o zi, preţul petrolului a atins nivelul de 100 de dolari pe baril, pe fondul cererii ridicate venite din partea fondurilor de investiţii şi a escaladării violenţelor în Nigeria şi Algeria.

Preţul petrolului Brent a crescut joi cu 45 de cenţi, la 98,29 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului este cu 71 de dolari mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, susţinută de reducerea stocurilor de ţiţei, creşterea cererii în China şi în alte state în curs de dezvoltare, deprecierea dolarului şi tensiunile geopolitice.

Managerii de fonduri anticipează că tendinţa ascendentă a cotaţiilor şi volatilitatea de la bursele de mărfuri se vor menţine în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici