Preţul petrolului a scăzut cu 2% în prima parte a şedinţei de miercuri, sub 49 de dolari pe baril

Preţul petrolului a scăzut cu 2% în prima parte a şedinţei de miercuri, sub 49 de dolari pe baril, piaţa fiind afectată de noi semnale privind scăderea cererii, în contextul condiţiilor economice din ce în ce mai dificile şi al majorării stocurilor de ţiţei ale Statelor Unite, transmite Reuters.

7 afișări

Preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în mai, a scăzut cu 1,01 dolari până la ora 6:20 GMT, la 48,65 dolari pe baril, anulând o mare parte din creşterea de 2,6% de marţi, când contractul a încheiat şedinşa la 49,66 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la bursa de la Londra, a coborât totodată cu 77 cenţi, la 48,46 dolari pe baril.

Preţurile au urcat marţi în tandem cu bursele de la New York, care au încheiat cea mai bună lună din ultimii şase ani, în pofida datelor nefavorabile privind piaţa rezideţială americană, care au indicat un declin record, de 19%, al preţurilor în ianuarie.

Menţinerea încrederii consumatorilor la niveluri reduse în SUA şi declinul puternic al încrederii în mediul de afaceri japonez au afectat cotaţiile barilului de petrol, iar Organizaţia pentu Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a prezentat estimări conform cărora comerţul global ar putea scădea cu 13,2% în acest an.

Aprecierea dolarului, generată de semnalele că administraţia americană ar putea lăsa marii constructori auto să intre în faliment, a determinat de asemenea declinul cotaţiilor pe bursele de mărfuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici