Preţul petrolului a urcat cu aproape 3%, la peste 70 dolari pe baril

Preţul petrolului a crescut, miercuri, cu aproape 3%, la peste 70 dolari pe baril, în urma datelor privind scăderea puternică a stocurilor de benzină în Statele Unite, cel mai mare consumator de energie la nivel mondial.

16 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a urcat cu aproape 3%, la peste 70 dolari pe baril

Preţul petrolului a urcat cu aproape 3%, la peste 70 dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia petrolului a scăzut, în timpul tranzacţiilor de marţi, la aproape 67 dolari pe baril, din cauza temerilor investitorilor legate de soliditatea băncilor europene şi amplificarea tensiunilor geopolitice între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

La ora 13:45 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în iulie, era cotat în creştere cu 1,65 dolari, la 70,4 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a avansat cu 1,46 dolari, la 71,01 dolari pe baril.

Traderii consideră că investitorii sunt atraşi de cotaţiile avantajoase, după reducerile de preţ din ultima perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici