Preţul petrolului Brent a înregistrat în luna mai cel mai amplu declin din ultimii doi ani

Preţul petrolului Brent a scăzut joi sub 102 dolari pe baril şi a înregistrat în luna mai cel mai mare declin din ultimii doi ani, după ce datele economice sub aşteptări din SUA şi temerile legate de agravarea crizei datoriilor din Spania au declanşat un val de vânzări pe piaţa ţiţeiului.

409 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent a înregistrat în luna mai cel mai amplu declin din ultimii doi ani

Preţul petrolului Brent a înregistrat în luna mai cel mai amplu declin din ultimii doi ani (Imagine: Shutterstock)

Declinul cotaţiilor a fost accentuat de datele Administraţiei pentru Informaţii în Energie (AIE) din SUA, privind creşterea stocurilor americane de petrol la cel mai ridicat nivel după iulie 1990.

Preţul petrolului Brent cu livrare în iulie a scăzut cu 1,8 dolari, la un minim al şedinţei de 101,67 dolari pe baril, iar la ora 15:15 GMT era de 101,9 dolari pe baril.

Petrolul destinat pieţei americane este tranzacţionat în scădere cu 1,3 dolari, la 86,52 dolari pe baril.

Piaţa a ajuns sub presiune după informaţiile privind revizuirea creşterii PIB-ului SUA din primul trimestru de la estimarea iniţială de 2,2% la 1,9% şi a evoluţiei sub aşteptări a pieţei americane a muncii, săptămâna trecută.

Încrederea din piaţă continuă să fie afectată şi de temerile legate de criza datoriilor din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici