Preţul petrolului Brent, la maximul ultimelor trei luni din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, din cauza temerilor că tensiunile politice din Orientul Mijlociu ar putea perturba livrările, transmite Bloomberg.

198 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent, la maximul ultimelor trei luni din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Preţul petrolului Brent, la maximul ultimelor trei luni din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cotaţia petrolului Brent cu livrare în septembrie a avansat cu 1,9%, respectiv 2,16%, la 115,11 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel după 4 mai, în urma anunţului SUA că un distrugător american s-a ciocnit cu un tanc petrolier în apropierea strâmtorii Ormuz, în Golful Persic.

Vase militare americane patrulează în strâmtoarea Ormuz după ce Iranul a ameninţat că o va bloca, ca reacţie la sancţiunile occidentale, provocate de programul său nuclear.

Preţul petrolului a urcat cu 17% de la intrarea în vigoare a sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Iranului, în iulie.

"Prima de preţ legată de riscurile geopolitice nu se reduce", a declarat Olivier Jakob, director general la Petromatrix, companie de analiză a pieţei din Elveţia, care estimează că nivelul preţului este destul de ridicat pentru a descuraja consumul.

Preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în septembrie, a crescut cu 1,07 dolari, la 93,94 dolari pe baril, în timp tranzacţiilor electronice de la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici